• Fotocursus
  • Slot
  • Poort scherpte diepte
  • Tegenlicht

Basiscursus fotografie "Haal meer uit je camera!"

Fotograferen is heerlijk om te doen. Mooie, leuke, spannende, bijzondere en gewone momenten vastleggen zoals jij dat wilt. Hoe maak ik nou dé foto van dat moment? Wat wil ik dat de camera doet? En hoe weet ik wat de camera doet? Wanneer moet ik wat doen? Hoe krijg ik nou die mooie kleuren? Allemaal vragen die in deze cursus behandeld gaan worden. Om deze vragen te beantwoorden gaan we leren wat sluitertijd, ISO en diafragma is. Hoe werkt de licht meting en de scherpstelling. En ook hoe deze kunnen samenwerken zoals jij dat wilt. Hoe dit beïnvloed kan worden om creatieve beelden te maken. Leer de automatische standen begrijpen en ze toe te passen. Maar ook compositie, kaderen, en perspectief komen aan bod. Met leuke praktijk opdrachten en bespreken van foto’s leer je de mogelijkheden van het fotograferen beter te begrijpen.
 
De cursus bestaat uit 6 les-avonden.
Tijdens de eerste 2 les-avonden bespreken we de theorie.  Iedere les-avond wordt afgesloten met een nieuwe opdracht voor de volgende les. Hierdoor wordt de praktijk en de theorie samen gebracht.
De 3e les-avond is de praktijk-avond en gaan we op een locatie (binnen of buiten) fotograferen, waarbij we het geleerde in praktijk gaan brengen.
Tussen de 3e en de 4e les-avond hebben we een week pauze.
De 4e les-avond gaan we opdrachten bespreken waarbij we ook van elkaar kunnen leren. Ook behandelen we dan nog wat nieuwe theorie.
Met de kennis die we dan hebben gaan we de 5e les-avond wat dieper in op de verschillende vormen van de fotografie. Zoals natuur-, portret-, kinder-, en dierenfotografie.
De 6e les-avond herhalen we de belangrijkste theorie en kun je de vragen stellen die je nog hebt over de lesstof of waar je tegen aan bent gelopen. Ook krijg je persoonlijke tips en trucks over jou fotografie.
 
Door de opbouw van de cursus is het mogelijk je aansluitend te verdiepen in bijv. portret-, macro, straat, en avond fotografie. Ook kun je een cursus gaan volgen voor foto-bewerking.

De cursus kosten bedragen € 249,00, inclusief koffie, thee en lekkers, een fotoafdruk van jouw mooiste foto en natuurlijk een berg fotografie praat.
 
De cursustijden zijn 19.30 - 22.00 uur.

De cursus locatie is in mijn fotostudio in Cuijk. Een mooi ruime locatie met een inspirerende en fotogenieke omgeving.
Hapsebaan 2, 5431 NG Cuijk.
 

Data fotocursus:

Beginners cursus voorjaar 2022 
Dinsdag 11, 18 oktober, 1, 15, 29 november, en 13 december 2022

Aanmeldformulier

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

1 + 6 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.